spoed
Bel 112 bij een levensbedreigende situatie
Niet levensbedreigend maar wel spoed
0592-342260( kies 1)
zodat de assistente, eventueel in overleg met uw huisarts, kan inschatten wat er op dat moment nodig is: een (spoed)consult of een (spoed)visite.
Bij verwondingen kunt u direct naar de praktijk komen. Wanneer u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.
Buiten openingstijden
Buiten openingstijden van de praktijk kunt u voor spoedeisende hulp terecht bij de
HuisartsenSPOEDpost
Openingstijden
De praktijk is iedere werkdag geopend van 8.00 – 17.00 uur.
Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek noodzakelijk is en wanneer.
In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.
afspraak maken
Spreekuur op afspraak
We hebben dagelijks spreekuur van maandag tot en met vrijdag. Voor het spreekuur dient u altijd vooraf een afspraak te maken.
Dit kan direct via https://home.mijngezondheid.net/ en anders telefonisch via 0592-342260.
Heeft u moeite om ons te bereiken? Is de lijn steeds bezet? U kunt ook uw vragen via mijngezondheid.net stellen evenals het maken van een afspraak voor het spreekuur.
https://home.mijngezondheid.net/
Bij het maken van een afspraak kan de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda. In principe is een consult van tien minuten geschikt om één klacht te bespreken.
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
herhaalrecepten
Om uw herhaalrecepten aan te vragen hebben we meerdere mogelijkheden. Dat kan telefonisch of via internet.
- u kunt de receptenlijn 0592-342260 (keuze 2) inspreken
- u kunt uw herhaalrecepten aanvragen via www.mijngezondheid.net
Dit kan beide 24 uur per dag. Aanvragen worden iedere werkdag om 10.00 uur verwerkt waarna de medicijnen de volgende dag vanaf 16 uur voor u klaar liggen bij uw apotheek.
Toegankelijkheid
Onze praktijk is toegankelijk voor rolstoel, rollator en scootmobiel. Voor nood is het mogelijk bij de apotheek een rolstoel te lenen.
Avond, nacht en weekend
Waarneming tijdens diensturen via de HuisartsenSPOEDpost:
De waarneming ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en op feestdagen is geregeld via de huisartsenSPOEDpost. Op de huisartsenSPOEDpost werken alle huisartsen uit de regio Drenthe samen.
Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag, zondag en op feestdagen is de huisartspost geopend.
Afspraken
De huisartsen SPOEDpost werkt alleen op afspraak. Houd bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand.
Adres huisartsenpost
Centrale Huisartsendienst Drenthe (gevestigd in het Wilhelmina ziekenhuis)
Europaweg-Zuid 1
9401 RK Assen
Telefoon:
Praktijkondersteuners
In de praktijk zijn een aantal praktijkondersteuners werkzaam:
De somatiek praktijkondersteuners helpen de huisarts bij de begeleiding van patienten met o.a. diabetes, COPD, ouderenzorg, hart- en vaatziekten.
De GGZ praktijkondersteuners helpen de huisarts bij de begeleiding van mensen met klachten waarbij psychische of psychosociale factoren een grote rol spelen. U kunt hierbij denken aan spanning, angst of depressie maar ook aan bijvoorbeeld acceptatieproblemen bij ziekte van uzelf of een naaste.
De jeugdpraktijkondersteuner helpt de huisarts bij de begeleiding van kinderen/jongeren en hun ouders bij vragen over opvoeding, problemen in de thuissituatie, op school of in de sociale kring en kan ook ondersteuning bieden aan kinderen als hun ouders gaan scheiden of gescheiden zijn.
Uw huisarts beslist samen met u of de hulp van een van de praktijkondersteuners wenselijk is.
assistentes
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur en de huisbezoeken. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- Herhaalrecepten
- Afnemen van bloed tbv huisartsenlab en inname kweekmateriaal
- Het meten van de bloeddruk
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- zwangerschapstest
- urine onderzoek; bij voorkeur ’s morgens voor 10.00 uur brengen voor onderzoek
- suiker- en Hb-controle
- zwachtelen en tapen
Maak hiervoor telefonisch een afspraak.